top of page

waar het begon

Het is Februari 2018, wanneer het nieuws ons bereikte dat het vooruitstrevende en tolerante Nederland dat als eerste het homohuwelijk invoerde, ook het land is waarin posters met zoenende mannen agressie oproepen. Tientallen bushokjes werden besmeurd, beplakt met tape, beklad met hakenkruizen en zelfs vernield, nadat het mannenmodemerk SuitSupply zijn nieuwe campagne lanceerde. Duizenden mensen besloten de Instagram account van het merk te ontvolgen. CEO Fokke de Jong was verbaasd over de heftigheid van de reacties, en wij nog veel meer.

Zat de LHBT+ tolerantie dan niet juist in de lift? Is het dan echt zo dat de tolerantie zo flinterdun is, dat homoseksualiteit enkel getolereerd wordt zolang het maar niet zichtbaar is?

mandy_rianne iedereenmagzoenen.jpg

Helaas voelen veel mannen- en vrouwenkoppels zich vaak gehinderd in het publiekelijk tonen van affectie op een manier die voor hetero-koppels zo vanzelfsprekend is: Elkaars’ hand vast houden op straat, een kusje op het terras.

Tijd om daar verandering in te brengen met een positief tegengeluid! Dit bracht ons tot ons eerste #iedereenmagzoenen initiatief in Maart 2018, een flashmob op de Parade in ’s Hertogenbosch, aan de voet van de Sint-Janskathedraal, waarin wij mensen uitnodigden om massaal elkaar een stevige pakkerd te geven. Niet om te choqueren, maar om te normaliseren. De actie werd al snel in andere gemeentes opgepakt en behaalde landelijk het nieuws. Wat als kleine ludieke en vooral laagdrempelige actie begon, eindigde met live zoenen bij ‘Hart van Nederland’. Vele initiatieven zullen nog volgen, want wij gaan door! Totdat er niet meer opgekeken wordt van twee dames die mekaar liefdevol zoenen, totdat twee mannen zich veilig genoeg voelen om genegenheid te tonen in het openbaar, totdat hetgeen wat gewoon is, nu ook maar eens gewoon kan. Niet om te choqueren, maar om te normaliseren. De liefde is van ons allemaal! #iedereenmagzoenen 

wordt van mensen die elkaar liefdevol zoenen of openbaar genegheid tonen in het openbaar, ongeacht geslacht, gender en seksuele voorkeur

IMZ is een onafhankelijke initiatiefgroep die op activistische, wervende, optimistische wijze iedereen opwekt zichzelf te zijn en te uiten en anderen diezelfde ruimte te gunnen. Met een liefdevol respect voor geslacht, gender en seksuele voorkeur.

202008238052109725573416861__01__01_edit

Jolanda

Jolanda

Initiatiefnemer 

bestuurder landelijk Netwerk Roze van vakbond FNV en raadslid ’s-Hertogenbosch

voorheen bestuurder COC Noordoost-Brabant en Roze Zaterdag 2017 

Mandy

Mandy

Initiatiefnemer & coördinator 

regelneef & zoener vanaf dag één

vrijwilliger COC

Noordoost-Brabant

noah

noah

Webdesigner &

social media

bestuurslid COC

Noordoost-Brabant

vrijwilliger webbeheer & social media COC Noordoost-Brabant

Jan

Jan

Activist

redactie BosschRoze 

 

voorzitter stichting Artosteron, bestuur Academie voor Beeldvorming

voorheen voorzitter COC Noordoost-Brabant

Rianne

Rianne

Graphic designer

 

creatieve duizendpoot & mental coach van de regelneef

vrijwilliger COC

Noordoost-Brabant

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page