top of page

jessey +

iljitsj

scroll

Jessey (25) en Iljitsj (33) poseerden voor onze campagne alsof het hun tweede natuur was. Wij waren meteen onder de indruk van dit stralende koppel uit Amsterdam en nieuwsgierig naar hun verhaal. Met andere woorden: tijd om dit hopeloos verliefde koppel beter te leren kennen!

Interview met jessey & iljitsj

Afgelopen weekend was het International Coming Out Day. Hoe was jullie coming out?

Iljitsj: Ik ben opgegroeid in Friesland en uit de kast gekomen toen ik 13 was. Mijn ouders namen mij al heel vroeg mee naar de Gay Pride, want mijn broer valt ook op mannen. Ik ben bij mijn moeder nooit echt uit de kast gekomen, op een dag spraken we er gewoon over. Mijn ouders stimuleerden die openheid ook echt. Omdat ik vrij zelfverzekerd was, heb ik eigenlijk een heel leuke jeugd gehad en nooit echt last gehad van discriminatie in die zin. Ik had eerder last van mensen die mij uitmaakten voor ‘buitenlander’ omdat ik half Indisch ben.

Jessey: Mijn moeder wist tijdens de zwangerschap vrijwel zeker dat ik een meisje zou worden en was verbaasd toen ik bij de geboorte een jongen bleek. Al vrij direct zei ze: “Dit is er eentje, dit wordt een homo.” Eigenlijk heeft ze altijd al geweten dat ik op mannen viel, dus het was meer een bevestiging toen ik er op een dag voor uit kwam. Homoseksualiteit was bij ons in de familie niet vreemd en is altijd als ‘normaal’ gezien. Ze was vooral blij voor mij toen ik er voor uitkwam.

Jullie zien er heel verliefd uit en stralen echt in onze video en foto’s. Hoe lang zijn jullie samen?

Jessey: We zijn nu 4 maanden samen, maar het voelt alsof wij al heel lang samen zijn. We zijn helemaal happy samen. Ik kan in ieder geval voor mijzelf zeggen dat ik tot over mijn oren verliefd ben en nu weet wat het betekent om echt gelukkig te zijn met iemand.

Iljitsj: Ja, Jessey is ook echt helemaal te gek. We zijn superverliefd.

Dat is ook wel echt duidelijk te zien! Jullie moeten ook wel echt overtuigd zijn van jullie relatie om na zo’n korte tijd als koppel mee te willen doen aan een campagne voor het grote publiek.

Jessey: Het was vooral heel spannend omdat wij hier allebei geen kaas van hebben gegeten, dus wij wisten ook bij God niet wat we moesten doen. We konden juist door die verliefdheid denk ik wel echt die intensiteit overdragen en iets vastleggen wat naast ‘pril’ ook heel echt is.

Iljitsj: Normaal gesproken ben ik juist helemaal niet zo snel hiermee en houd ik het een jaartje af allemaal. Ik wil het liefst alles voorzichtig aankijken, maar het gaat inderdaad allemaal heel erg goed. 

 

Hoe hebben jullie elkaar eigenlijk leren kennen?

Jessey: We werkten allebei in de horeca in de Regulierdwarsstraat in Amsterdam. Ik werkte bij de ‘Exit’ en Iljitsj bij de ‘Taboo’, dat ligt schuin tegenover mekaar. We zijn mekaar daar nooit tegengekomen, maar ik zag het profiel van van Iljitsj op Instagram voorbij komen bij ‘personen die je misschien kent’. Ik ben eigenlijk nooit zo snel onder de indruk, maar bij hem dacht ik wel meteen “Oh mijn God, wat een lekker ding!” en ik was op slag verliefd. Toen heb ik hem maar meteen toegevoegd, iets wat ik normaal niet zo snel zou doen. Vervolgens heb ik hem een berichtje gestuurd en dat zou ik anders ook nooit doen.

Iljitsj: Nou, hij had me geen berichtje gestuurd. Hij had me alleen maar toegevoegd en normaal zie ik dat voorbij komen en doet het me helemaal niets, maar toen ik zijn foto zag wist ik het gelijk en heb ik hem meteen een berichtje gestuurd. Ook ik had dat nog nooit eerder gedaan.

Wat een bijzonder verhaal! Jullie werkten tegenover elkaar maar ontmoetten alsnog online.

Jessey: Ik berichte inderdaad meteen terug dat wij wel heel dicht bij mekaar werkten.

Iljitsj: We wilden elkaar eigenlijk daar treffen wanneer we allebei aan het werk waren, maar Corona gooide natuurlijk wat roet in het eten. Anderzijds gaf ons dat juist ook wel weer de ruimte om op een rustige manier iets te ondernemen samen in plaats van in de hectiek van de ‘Reguliers’.

Jullie hebben behoorlijk wat gezoend voor de camera’s, maar wie deelde de eerste kus tussen jullie uit?

Jessey: Onze date verliep gewoon heel erg soepel, want het was voor ons beiden echt liefde op het eerste gezicht. Ik merkte wel dat Iljitsj een beetje verlegen was, maar dat was ik zelf ook. Op een gegeven moment dacht ik gewoon “het is nu of nooit” en toen heb ik hem maar de eerste kus gegeven en sinds toen was het meteen raak. Cupido heeft zijn pijlen wat dat betreft goed gericht en voor het eerst in mijn leven echt raak geschoten.

Voelen jullie je wel vrij om in het openbaar affectie te tonen?

Jessey: Wij horen die verhalen ook wel, maar ik heb persoonlijk nog nooit iets negatiefs meegemaakt. We zijn nooit uitgescholden of bedreigd. Tot nu toe zijn we overal onszelf geweest en we lopen hand in hand wanneer wij willen. We geven ook gerust een kus in een winkel of iets dergelijks, maar hebben gelukkig nooit negatieve drama meegemaakt.

Iljitsj: Ik weet nog wel dat we op onze eerste date een gesprek hadden waarin we uitspraken dat we beiden niet echt zo klef of van het hand vasthouden waren, maar we zijn nu toch wel behoorlijk ‘kleffie en beffie’ op straat. We houden overal mekaars hand vast en we zoenen. Dat doen we best wel veel! 

 

Hebben jullie die negatieve reacties ook echt nooit ervaren?

Beiden: Nee…

Jessey: Ook niet in vorige relaties of zo, ik heb dat nog nooit gehad.

Iljitsj: Nee ik ook niet, ik heb me ook nooit bedreigd gevoeld. Ik heb gelukkig altijd mijzelf kunnen zijn. Ook tijdens het opnemen van de campagne voor #iedereenmagzoenen zag ik vooral dat mensen in het voorbijgaan een duim opstaken en dat ze het vooral geweldig vonden om te zien hoe wij onszelf konden zijn.

Jessey: Ja dat was echt leuk!

 

Wat fijn om te horen, want helaas horen we ook weleens andere geluiden. 

Jessey: Ik denk zelf dat het een beetje de pech is van op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Kort gezegd ben je dan gewoon de lul.

Iljitsj: Ik denk inderdaad dat dit de hoofdmoot is, met name wanneer je mensen in een groep tegenkomt dan heb je vooral die pech. Natuurlijk ligt het dan ook nog eraan in welke buurt je loopt.

 

Denken jullie dat het ook nog een verschil maakt dat jullie allebei zo zelfverzekerd zijn en comfortabel zijn met jullie seksuele geaardheid?

Iljitsj: Ja, ik denk wel zeker dat je een streepje voor hebt wanneer je niet op voorhand al angst hebt en voortdurend bezig bent met na te denken wanneer je wel of niet elkaars hand kan vasthouden of de hele tijd denkt: “oh als we nu zoenen dan worden we in mekaar geslagen”. Negatieve personen trekken de zwaksten eruit om hun frustratie op bot te vieren. Meestal heeft dat niet eens te maken met die persoon die dan het slachtoffer is, maar eerder met de aanvaller die een steekje los heeft zitten.

Jessey: Dat is wel echt zo… Ik denk dat wanneer je heel erg bedacht bent op je omgeving en om je heen kijkt en timide overkomt, dan ben je eerder het mikpunt. We zien het natuurlijk weleens op het nieuws dat mensen gewoon lekker hand in hand lopen en vervolgens een kettingslot in hun bek krijgen. Dat gebeurt helaas ook.

 

Dat zijn inderdaad de minder leuke verhalen. Zullen we maar afsluiten met een positieve noot? Is het te vroeg om te vragen naar jullie gouden relatietip?

Jessey: Oh nee hoor, wij durven wel te delen waar wij onze zekerheid vandaan halen. We hebben allebei relaties gehad waardoor het voor ons duidelijk werd wat we niet wilden. Daardoor hadden wij allebei ook een behoorlijke waslijst aan dingen die we dan wel wilden in een partner. Alhoewel het echt onmogelijk leek om daaraan te voldoen, is het toch echt gelukt en we hebben elkaar gevonden. Wat wij heel erg belangrijk vinden, is dat we altijd met elkaar kunnen praten over de dingen die ons onzeker maken en dat we vervolgens daar ook echt samen mee aan het werk gaan. Hoe meer je laat zien hoe gek je op de ander bent, hoe zekerder je van jezelf wordt en dat vergroot de kans van slagen in je relatie. Oh, en wanneer je beloftes doet aan de ander, is het ook wel echt belangrijk dat je die nakomt.

Dat vind ik een hele mooie tip.

Jessey: Ja, we zitten echt continue op elkaars lip want we woonden al vrij snel samen, maar we hebben nog geen één keer een woordenwisseling of ruzie gehad. Ik zou echt geen dag meer zonder Iljitsj kunnen.

Iljitsj: Het zit gewoon heel goed en ook ik kan echt geen dag meer zonder Jessey. Voor mij is het Jessey voor en Jessey na, dit is het gewoon.

 

Met deze liefdevolle woorden sluiten wij ons gesprek af en stiekem hopen wij bij #iedereenmagzoenen nu al op een aanzoek. Want een ding is zeker: De liefde tussen deze twee kanjers bracht een grote glimlach op ons gezicht, daar willen wij nog heel graag lang van genieten! 

Gepubliceerd op 16 oktober 2020

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page