top of page

Waar zie je ze niet in Nederland? Mensen die elkaar in het openbaar zoenen of hand in hand lopen. Ach, de liefde! Hoe mooi kan die zijn, in al haar varianten. Die mogen er allemaal zijn van ons. Bijna altijd. Bijna overal. Of is dat een droom?

Nederland omarmt nadrukkelijk de LHBTI+ gemeenschap, maar soms gaat het ineens mis wanneer homoseksualiteit op gewone wijze zichtbaar wordt. Het Sociaal en Cultureel Planbureau stelt vast dat 29% van de Nederlanders geen zoenende mannen wil zien en 20% geen zoenende vrouwen. Ter vergelijking: slechts 11% krijgt de kriebels als ze een 'hetero kus' op straat zien. Onderzoeken in de Regenboogsteden Oss en 's-Hertogenbosch tonen hetzelfde. Het onderzoek in Oss naar het leefklimaat in het Roze Jaar kreeg zelfs de titel: “Als ze er maar niet mee te koop lopen.”

Iedereenmagzoenen-A1-841x594-TK-def.jpg

De initiatiefgroep #iedereenmagzoenen stelt: “De liefde is van ons allemaal. Iedereen zou zich veilig en vrij moeten voelen om deze te uiten. Wij worden wat ongeduldig. Daarom willen wij in onze regio Noordoost Brabant actie ondernemen om iedereen eindelijk eens te laten wennen aan zoenende LHBTI+ koppels in de publieke ruimte. We zijn er niet op uit om te choqueren, maar om te normaliseren. Wat gewoon is, moet nou echt maar eens gewoon kunnen.” Daarom publiceren en verspreiden wij van 7 tot 20 oktober posters met zoenende mannenkoppels en vrouwenkoppels in o.a. 's-Hertogenbosch, Uden, Boxtel, Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Geldermalsen, Grave, Cuijk, Mill, Sint-Hubert, Boxmeer, Sint- Anthonis, Oss en langs doorgaande wegen. Op abri's, frames en driehoeksborden. En ook op de elektronische zuil langs de A2. Wij maken de regio Noordoost Brabant een regio om te zoenen. Bovendien roepen wij iedereen op, ongeacht geslacht, gender of seksuele voorkeur, om een zoenfoto op social media te plaatsen met de hashtag #iedereenmagzoenen.

Op Coming Outdag vrijdag 11 oktober, 15.00 uur, zal wethouder Mike van der Geld van 's-Hertogenbosch bij restaurant Bolwerk, Sint Janssingel 25, aandacht vragen voor de actie en ingaan op de achtergronden. Het COC geeft daarbij een feestelijke regenboogborrel.

De campagne is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Pride Donatie Fonds, met ondersteuning van het COC Noordoost Brabant en haar Regenboogpartners. Doorslaggevend was de inzet van de leden van de Initiatiefgroep #iedereenmagzoenen, de modellen en de fotografe.

logo-'sH_REGENBOOG kleur letters.png
jamie-de-leeuw-photography-KT-15_72DPI.j

scroll

De liefde is van ons allemaal

Iedereenmagzoenen-A1-841x594-MT-def1.jpg

“In een land als Nederland zou iedereen zich veilig en vrij moeten voelen om dit te uiten.”

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page