top of page
IMG-20210228-WA0019.jpg

KAARTEN TEGEN DISCRIMINATIE

DOOR DOMINEE

COC Noordoost-Brabant en #iedereenmagzoenen in actie

naar aanleiding van discriminatie

De grondwetsbepalingen inzake de vrijheid van godsdienst botsen eens te meer met het recht op bestaan en non-discriminatie van homoseksuelen. Dominee Kort in Krimpen aan de IJssel heeft een brief geschreven aan de gemeenteraad waarin hij oproept om homoseksuelen te verbannen. Dat leidde tot veel commotie, ook omdat een klacht hierover bij het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk werd verklaard. Het OM oordeelde dat de uitlatingen van de dominee passen binnen de vrijheid van godsdienst. De verontwaardiging bereikte een hoogtepunt door een uitzending van het youtube-programma BOOS door Tim Hofman van BNN/VARA.


In reactie hierop lanceerde de initiatiefgroep #iedereenmagzoenen een kaartenactie met als thema het geloof in het recht op liefde door en voor iedereen. Discriminatie is een vorm van ongeloof vindt iedereen mag zoenen. Opgeroepen wordt een kaartje te sturen naar de ongelovige dominee.


Het COC Noordoost-Brabant sloot zich meteen aan bij het idee en pakte de actie mee op. Andere COC-verenigingen doen ook mee. Landelijk COC-voorzitter Astrid Oosenbrug was één van de eersten om zich aan te sluiten door de boodschap te delen. Het algemene gevoel is dat deze flagrante afwijzing niet langer gepikt kan worden omdat zij respectloos is, omdat zij geweldig veel leed veroorzaakt en omdat zij grondwettelijke rechten op gelijkheid ondermijnt. 

 

Het COC Rotterdam zal zaterdag 6 maart in Krimpen aan den IJssel een (coronaproof) manifestatie houden bij het gemeentehuis. Doel is een gemeente waarin iedere inwoner dezelfde rechten heeft en dezelfde kansen verdient. En niemand zich hoeft te verantwoorden voor wie die is of van wie die houdt. Waardoor iedereen zonder vragen, zonder schaamte, met trots, gewoon een gelukkig mens kan zijn.

 

COC Noordoost-Brabant en #iedereenmagzoenen roepen iedereen van welke voorkeur dan ook op om deze week een kaartje te sturen. Wij geloven in de liefde, wij geloven in gelijkheid, wij geloven in elkaar. Kom in actie en stuur een kaartje!

Stuur je kaart naar:

dominee A. Kort /Mieraskerk, Nachtegaalstraat 3, 2922 VL Krimpen aan de IJssel.

Hoe?

Download één van onderstaande foto’s. Ga dan naar www.kaartje2go.nl en maak voor € 2,35 een kaart. Voer het adres in en voer zo samen met het COC, #iedereenmagzoenen en #BOOS actie en laat aan heel Nederland zien dat de liefde voor iedereen is én dat iedereen in vrijheid moet kunnen leven en wonen. Oók in Krimpen aan de IJssel.

1_Kaart_Dominee Kort.png
2_Kaart_Dominee Kort.png

#iedereenmagzoenen ging met veel genoegen het gesprek aan met de welbespraakte en vastberaden Leon, lees hier het interview.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page